Annuïteiten hypotheek

Een annuïteiten hypotheek wil zeggen dat er gedurende de gehele looptijd van de hypotheek een bepaald bedrag betaald wordt waardoor de totale hypotheek wordt ingelost, samen met de hypotheekrente waarna er uiteindelijk niets meer van de hypotheek en de hypotheekrente overblijft en de hypotheek volledig is afgelost.

De maandlasten blijven maandelijks hetzelfde, zowel voor de hypotheek zelf, als de hypotheekrente. Dit is dan ook precies waarom deze hypotheekvorm de naam Annuïteiten hypotheek heeft gekregen. In het begin wordt er meer aan de rente betaald totdat deze is afgelost, vervolgens zal de hypotheek zelf worden afgelost, maar blijft de maandlast hetzelfde.

Waarom kiezen voor een Annuïteiten hypotheek?

Deze hypotheekvorm is vooral interessant voor mensen die graag precies weten wat ze maandelijks kwijt zullen zijn en die het liefst een vast maandelijks bedrag betalen, zodat ze precies weten wat er aan geld over blijft.

Deze hypotheekvorm is vooral interessant voor starters, doordat de maanlast hetzelfde zal blijven. Zelfs als zou het inkomen stijgen,

Voor- en nadelen van een Annuïteiten hypotheek

Zoals iedere hypotheek heeft ook de annuïteiten hypotheek zowel voor, als nadelen. Wij sommen ze even op voor een duidelijk overzicht.

Voordelen:

  • Lage en stabiele maandlasten
  • De maandlasten zullen niet veranderen
  • U begint gelijk met het aflossen van de hypotheek

Nadelen:

  • Minder hypotheekrenteaftrek op langere termijn
  • Over het algemeen minder aftrekposten